Deel dit artikel
-

Videobedrijf Zoomin.tv naar gaminggroep Azerion

Videobedrijf Zoomin.tv is losgeweekt van zijn Zweedse moeder Modern Times Group en komt in handen van Azerion. Hoeveel MTG voor Zoomin heeft gekregen is niet bekend gemaakt.

Azerion is een Nederlands technologiebedrijf in de media- en entertainmentsector, met sterke nadruk op gaming. Het bedrijf nam eerder de mobiele tak van Spil Games over. Andere bekende activiteiten zijn HabboHotel, Governor of Poker, Stratego, en spele.nl. Ook adtech Improve Digital en Semilo behoren tot de groep.

Onder MTG had Zoomin het niet makkelijk. De Zweden moesten vorig jaar miljoenen afschrijven op de waarde van het Nederlandse videoplatform.

MTG nam enkele jaren geleden een meerderheidsbelang in het Nederlandse bedrijf, maar bleek een kat in de zak te hebben gekocht. Directieleden Jan Riemens en Bram Bloemberg vertrokken uiteindelijk met een grote afkoopsom en er werd een flinke schuld afgelost.

Het Nederlandse bedrijf produceert elke maand honderden nieuwe video’s voor met name Generatie Z. Hiervoor is leger aan freelance video journalisten en andere contentmakers aangetrokken.

Zoomin heeft kanalen met onder andere gaming, esport, entertainment en milieunieuws. De content wordt in tien talen gedistribueerd via YouTube, social media en klanten van Zoomins. Het bedrijf claimt een bereik van 3 miljard impressies.

Meer dan 100 werknemers, waarvan 85 in Amsterdam, gaan mee naar Azerion in Amsterdam.

Foto Zoomin.tv

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond