Deel dit artikel
-

Vijf mensen aangehouden voor GGD-datadiefstal

De politie heeft tot nu toe vijf mensen aangehouden in het onderzoek van het cybercrimeteam van Midden-Nederland naar de verkoop van persoonsgegevens uit de systemen die de GGD gebruikt voor de Covid-19 testen.

Op vrijdag 22 januari kregen politie en OM melding van de GGD dat er op Telegram persoonsgegevens uit GGD-systemen te koop zouden worden aangeboden. Hierop startte het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland direct een onderzoek. Dit onderzoek leidde al snel naar twee medewerkers van het callcenter van de GGD. Op 23 januari zijn een 21-jarige man uit Heiloo en een 23-jarige man uit Alblasserdam aangehouden.

Inmiddels zijn nog drie mannen aangehouden. Op dinsdag 2 februari is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden en op woensdag 3 februari een 22-jarige man uit Heiloo. Op donderdag 4 februari volgde de aanhouding van een 5e verdachte, het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam.

Meer aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten. Het onderzoek gaat verder, onder meer naar de omvang van de datadiefstal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond