Deel dit artikel
-

Vijf miljoen euro voor tandartscommunity

Dentiva.com , een site waar tandartsen tandheelkundige benodigdheden kunnen inkopen, breidt uit in Nederland en trekt Europa in. De benodige 5 miljoen euro voor de expansie komt van venture capitalist Whitney & Co.

Matthew Boatfield, de CEO van Dentiva.com in het persbericht: "Het staat vast dat de bedrijfstak voor tandheelkunde bloeit in Europa, maar deze is nog steeds versplinterd. Met zo'n 300 groothandelaren in tandheelkundige benodigdheden en meer dan 290.000 tandartsen in Europa is dit het juiste moment om deze markt te verenigen."

COO en co-founder Rodger Kollbrunner zegt dat Dentiva geen prijscompetitie aangaat met de groothandels. "Het gaat niet altijd om geld. Het gaat er ons vooral om het gemak voor de tandheelkundigen te vergroten." Volgens Kollbrunner heeft Nederland zo'n 7000 tandartsen, die gemiddeld 20.000 gulden per jaar besteden aan kleine artikelen als rubber handschoenen en tandartsgereedschap. Dentiva denkt uiteindelijk 5700 tandartsen te kunnen bereiken.

Kollbrunner schat de marktwaarde voor Europa op 3 miljard euro voor kleine artikelen en 2 tot 8 miljard voor grote tandartsapparatuur. "En dit zijn nog de conservatieve cijfers," voegt hij toe. Dentiva werkt met een vaste groothandel, die ook de distributie van de artikelen voor zijn rekening neemt. "We laten iedere partij doen waar hij het beste in is: wij doen de content, knowledge en community building en de groothandel maakt het af."

Deel dit bericht

1 Reactie

Eric Kroese

tandartscommunity hoopt 5700 klanten te bereiken zonder dat ze een concurrentieslag willen beginnen. Volgens mij wordt over het hoofd gezien dat bijna alle tandartsen afspraken hebben met leveranciers en kortingen hebben bedongen. Het lijkt mij dan ook niet reeel om een groot stuk van de markt in handen te krijgen zonder prijscompetitie. Overigens bestellen de meeste tandartsen nu ook via internet bij de bestaande groothandels en wordt het ons dus niet gemakkelijker gemaakt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond