Deel dit artikel
-

Vijfde fulfillment center voor Amazon in Californië

Amazon opent een vijfde fulfillment center in Californië. Die komt in Redlands. In twee jaar tijd werden distributiecentra geopend in San Bernardino, Moreno Valley, Patterson en Tracy. Het nieuwe dc is goed voor 2500 fulltime banen.

Opvallend is de reclame die Amazon maakt voor het nieuwe dc in San Bernardino County. Het bedrijf belooft 30 procent meer salaris van traditionele retailers. Een heel ander geluid dan in Duitsland, waar Amazon nu al vele maanden in de clinch ligt over een minimumvergoeding.

Het nieuwe dc is met name bedoeld voor het verschepen van grote artikelen, zoals televisies en buitenmeubilair. Met de aanwezigheid van het dc kan voortaan op dezelfde dag worden bezorgd in Los Angeles en omgeving.

De reden dat Amazon fanatiek dc’s bouwt in Californië heeft te maken met een belastingvoordeel dat de e-tailer met de Amerikaanse staat heeft afgesproken. Tot 2015 hoeft Amazon geen btw te rekenen, in ruil voor het creëren van werkgelegenheid. Amazon bespaart daarmee flink wat geld, want Californië inde liefst 350 miljoen dollar aan btw over onlineverkopen in 2013.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond