Deel dit artikel
-

Vimeo: ‘Al 10 procent ingezonden video is HD-formaat’

Steeds meer particuliere filmmakers zetten films in HD-formaat online. Uit cijfers van Vimeo.com, en variant op Youtube, blijkt dat reeds 10 procent van alle opgestuurde video’s van superhoge kwaliteit is.

Eerder deze week schoot de teller van het aantal video’s van particuliere filmers op Vimeo.com door het miljoen heen. Dat meldt Andrew Pile op het blog van het inmiddels 4 jaar oude bedrijf. Vimeo is een videosite van de Amerikaanse uitgever IAC/InterActiveCorp.

Sinds oktober 2007 biedt Vimeo als een van de weinige videosites de mogelijkheid dat gebruikers zelfgemaakte films in HD-formaat in kunnen zenden. Volgens Pile zijn er nu 100.000 films beschikbaar met haarscherpe beelden.

Om de HD-optie te demonstreren onderhoudt Vimeo ook een apart videokanaal.

De miljoen video’s op Vimeo staan in geen verhouding tot het aantal filmpjes dat dagelijks op Youtube wordt gepubliceerd. In juni bleek dat er iedere minuut voor 10 uur aan videomateriaal naar Youtube wordt verzonden. De Google-site biedt echter niet de mogelijkheid die beelden in HD-formaat in te zenden noch te bekijken.

Vimeo is samen met Blip.tv en bijvoorbeeld Revver een van de kleinere bekende videosites.

(Bron: Alexa)

In de maand juli 2008, zegt marktonderzoeker Comscore, keken Amerikanen gezamenlijk 11,4 miljard online video’s met een totale speelduur van 558 miljoen uur. Dat is gemiddeld 2,9 minuut per filmpje.

Google trekt met Google Video en Youtube veruit de meest kijktijd onder Amerikanen. Van de 11,4 miljard bekeken video’s werden er door internetters 5 miljard (44 procent) op een Google-site bekeken. Bij de nummer twee, Fox Interactive Media, zijn dat er 446.000 (3,9 procent).

(Bron: Comscore)

 Bron foto: mamchenkov (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

123videofan

Ik bezoek zelf altijd 123video.nl (lekker 100% Nederlands) Jammer dat deze niet in het Alexa overzicht is meegenomen. Qua Pageviews hoger dan alle genoemde sites en qua reach en bereik groter dan dumpert en Blip.tv

Uudzuu Kartodikromo

Vimeo heb ik laatst een account op aangemaakt. Ik heb niet de apparatuur om in HD te editten. Al het bronmateriaal is wel HD, dus dat is iets voor later. Bij Vimeo draait het om de kwaliteit ipv kwantiteit zoals op YouTube. Ook de player en 16:9 is vele malen beter dan crappy YouTube.  Ik ben nu al Vimeo fan 🙂

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond