Deel dit artikel
-

Virginia eerste Amerikaanse staat met corona-app

Virginia is de eerste Amerikaanse staat met een trackingapp voor coronagevallen, gebaseerd op het platform dat Apple en Google eerder dit jaar hebben geïntroduceerd.

De app van Virginia heet Covidwise en is inmiddels beschikbaar in de appwinkels van Apple en Google. Voor de ontwikkeling ervan is 229.000 dollar gereserveerd plus 1,5 miljoen dollar voor marketingdoeleinden.

Aanvankelijk zouden Alabama, North Dakota en South Carolina als eerste met een contract tracing app komen. Het Department of Health and Environmental Control van Zuid Carolina ziet echter af van een corona-app, en Alabama heeft de tool opgenomen in een gesloten proefprogramma.

Eigenlijk komen de apps te laat voor de VS, waar corona de laatste weken enorm is opgelaaid na versoepelingen.

Experts schatten dat voor de effectieve bestrijding van corona ten minste 60 procent van de bevolking een contacttracerings-app moet gebruiken. Dat aantal is in landen die al eerder een corona hebben gelanceerd nooit gehaald.

Het eerste land dat een contacttracerings-app ontwikkelde, Singapore bereikte in juli slechts een adoptiepercentage van 35 procent, ondanks het feit dat de app verplicht is voor migrerende werknemers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond