Deel dit artikel
-

Vodafone: ‘100.000 euro voor beste mobiele idee’

Vodafone Nederland reikt 100.000 euro prijzengeld uit aan het beste mobiele concept of startende bedrijf.

Samen met SPRXmobile houdt telecombedrijf Vodafone een wedstrijd voor beginnende ondernemers. Tot en met 25 juni kunnen belangstellenden hun beste mobiele idee op schrift stellen en meedingen naar een ton prijzengeld. Die 100.000 euro dienen ze volledig aan de realisatie van hun plan te besteden.

Dat maakten SPRXmobile en Vodafone gisteren in Amsterdam bekend. De site bij de wedstrijd ‘Vodafone Mobile Clicks‘ ging zojuist online.

Finale tijdens Picnic

Het telecombedrijf grijpt de wedstrijd aan om zich als internetminnende onderneming in Amsterdam te presenteren, de stad waar Vodafone zijn tweede hoofdkantoor opent. De hoofdvestiging in Maastricht blijft bestaan. "Internet is voor ons van strategisch belang", aldus een vertegenwoordiger van Vodafone gisteren. Het bedrijf zag de omzet uit mobiele data afgelopen jaar met 40 procent groeien.

Een jury zal voor 1 juli tussen de 20 en 30 inzendingen selecteren voor de volgende ronde. De jury bestaat uit 3 mensen van Vodafone, 1 van SPRXmobile en 1 externe internetspecialist. Namen zijn nog niet bekend.

De prijsuitreiking vindt, na een aantal pitches op locatie, plaats tijdens het Picnic-evenement op 25 september in Amsterdam.

Deelnemers aan de wedstrijd mogen niet aan derden vertellen dat ze meedoen aan de wedstrijd. Noch mogen ze met hun idee eerder aan een andere competitie hebben deelgenomen. Dat staat in de algemene voorwaarden. Daarin staat ook dat Vodafone en SPRXmobile ertoe kunnen besluiten om de prijs helemaal niet uit te reiken, maar ook om het prijzengeld over meerdere inzenders te verdelen.

Mobiele bouwers in de kijker

Ook in internationaal verband stimuleert Vodafone de ontwikkeling van nieuwe programma’s en mobiele diensten. Onlangs kwam de beta versie van het online R&D-laboratorium van het telecombedrijf online: Vodafone Betavine. Daar vinden ontwikkelaars API’s en open source software om nieuwigheden mee te bouwen.

Waar Vodafone in Nederland 100.000 euro prijzengeld beschikbaar stelt, ligt dat bedrijf bij Google aanzienlijk hoger. De zoekmachine probeert zich met zijn zelf ontwikkelde mobiele besturingssysteem een positie op de markt te verwerven. Een van de middelen daartoe is een ontwikkelaarswedstrijd met 10 miljoen dollar prijzengeld. Onlangs werd bekend dat een Nederlander een van de eerste winnaars is.

Volgende maand vindt in Barcelona het dagcongres Mobile 2.0 plaats. Daar wordt door grote bedrijven mobiele innovatie tegen het licht gehouden.

Deel dit bericht

5 Reacties

roy s

leuk idee, maar slechts 22 dagen voor het schrijven van:- gedetailleerde service/productbeschrijving- ondernemingsplan met duidelijk investeringsplan En uit de voorwaarden blijkt, dat bij een onvoldoende kwaliteit de organisatie zich het recht voorbehoudt om de uitrijking niet plaats te laten vinden? 22 dagen…erg kort dag om een goed businessplan te schrijven naast andere activiteiten. Maar ik zal zeker een poging gaan wagen ;-)…jammer dat i-wood al op de gelanceerd is.

K Pner

Ben benieuwd of ik met m`n plan voor een DVB-H kanaal kans heb….

Sjaak

Tsk, 100.000 euro voor een killer-app die het bedrijf miljarden moet opleveren. Hier een gratis plan voor Vodafone: Stap 1) richt je op het bouwen van een WERKEND, SNEL en OPEN netwerk met echt FLAT-FEE internet. Stap 2) laat het ontwikkelen van diensten aan de markt over. Dat kan iedereen beter dan Vodafone. Stap 3) Er is geen stap 3. Als operator verdien je aan je netwerk. Andere dienstverleners verdienen aan hun diensten. Vodafone blij, dienstverleners blij, consumenten blij. Concurrentie heeft het met zijn walled gardens het nakijken.

Jeroen

Sjaak, Orange heeft dit in Frankrijk geprobeerd: delen van hun netwerk/infrastructuur zijn opengesteld voor ontwikkelaars. Tot nu toe is er echter amper gebruik van gemaakt, en ook de "killer-app" waar Orange (France Telecom) op hoopte is uitgebleven.

Yuri van Geest

Op verzoek van de MoMo community en bovenstaande feedback is gezamenlijk besloten om de deadline van inzending betreffende Vodafone Mobile Clicks te verplaatsen. Tot woensdag 2 juli 2008 is het nu mogelijk om mee te doen aan deze 100.000 euro competitie voor mobiel internet startups. Dit is dus 1 week extra tijd voor jullie !  Succes met de aanmeldingen ! Yuri van Geest

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond