Deel dit artikel
-

Vodafone eind 2013 met mobiele portefeuille

Vodafone Nederland brengt tegen het einde van dit jaar verscheidene producten op de markt rondom mobiel betalen, waaronder een toepassing voor mobiele kortingsbonnen en loyaltykaarten.

Dat zei Marcel van de Biggelaar, hoofd netwerkstrategie bij Vodafone, afgelopen zaterdag bij radioprogramma TROS In Bedrijf (audiolink, vanaf 31”).

Van de Biggelaar benoemde die producten in een discussie over de rol die telecombedrijven in het algemeen gaan spelen. Als mobiele aanbieders geen nieuwe diensten ontwikkelen, worden het simpelweg doorgeefluikjes van verkeer. “Dan wordt het een vechtmarkt.”

Operators proberen echter al jaren, sinds al te veel succes, nieuwe onderscheidende diensten te bedenken en bieden waarmee ze het kunnen opnemen tegen de Google- en Microsoftachtigen.

Hoe Vodafones mobiele portefeuille er gaat uitzien, moet nog blijken. De technisch partner lijkt wel bekend: CorFire vanwege diens mwallet.

In Nederland komt Vodafone op hetzelfde terrein het bedrijf MyOrder van Rabobank tegen. Dat is al langer actief met mobiel sparen en betalen, heeft een actief verkoopteam in de retailmarkt en kan rekenen op de financiële steun van de bank voor een periode van jaren. PayPal en Google zijn van plan om vergelijkbare mobiele spaar- en betaaldiensten uit te brengen, maar zitten nog in de publieke testfase.

Foto: The Consumerist (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

Bas van der Veeken

Het zou mooi zijn als ze eerst carrier-billing voor Android gaan aanbieden. Daar zitten we in Nederland al eventjes op te wachten.

Erwin Boogert

Deed Vodafone dat al niet?

Perry Kruin

In Nederland hebben we al een proven concept onder MobiWallet.

Nishant Dogra

Nog 1?! En dan komen KPN, T-Mobile, ABN AMRO en ING zeker ook nog met een eigen wallet? Naast Apple Passbook en Google Wallet niet te vergeten.

Begrijpelijk dat ze hun m-commerce inkomsten willen veilig stellen maar Ik zie zo meer nadelen dan voordelen voor de Nederlandse consument die door de bomen het bos straks niet meer ziet.

Ron Simon

Gewoon Mobiwallet gebruiken. Net wat Perry Kruin aangeeft. Nederland heeft al een ‘proven concept’. Kijk zelf op http://www.mobiwallet.eu en maar een gratis wallet aan. “Like” tevens de Facebook fanpage en blijf op de hoogte: http://www.facebook.com/pages/Mobiwallet/369285896537583

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond