Deel dit artikel
-

Volkskrant komt met avondapp

Nog dit jaar de Volkskrant een zogenoemde preview-app waarin iedere avond tien artikelen uit de krant van de volgende dag worden geselecteerd.

Die app vormt de voorbode van wijzigingen aan de de site begin volgend jaar. Waar site en krant nu nog twee geheel aparte werelden zijn, zullen ze elkaar bij de nieuwe site ontmoeten. In de woorden van hoofdredacteur Philippe Remarque: ‘In feite creëren wij een nieuwe digitale krant die alle kwaliteiten heeft van de papieren krant, plus alle voordelen van het internet zoals deelbaarheid, interactie en video. Een krant ook die 24 uur per dag verandert.’

Bij dit alles zal het nieuws altijd gratis zijn. Achtergronden, analyses en dergelijke zullen deels betaald zijn, althans voor niet-abonnees, zo meldt Laurens Verhagen, hoofdredacteur van Volkskrant.nl. Een dagpas gaat 89 cent kosten.

De mensen die toch de voorkeur geven aan het kopen van een los artikel, kunnen bij Blendle terecht. De Volkskrant heeft inmiddels besloten definitief mee te doen met deze digitale kiosk waarin ook andere uitgevers meedoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond