Deel dit artikel
-

Volkskrant gaat volledig online en komt met apps

De Volkskrant gaat zijn krant in zijn geheel online aanbieden. Wel komt er een gratis en een Plus-omgeving voor bezoekers met een dag- of maandpas. Ook zullen er gespecialiseerde apps komen, bijvoorbeeld van een bepaalde columnist.

De krant maakte de plannen vandaag zelf bekend, maar de plannen voor een nieuwe site zijn er al langer.

Op dit moment wordt maar zo’n vijf procent van de artikelen gratis online gezet, maar dat gaat dus veranderen.

Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, noemde vandaag op Radio1 twee belangrijke voorwaarden voor lezers om voor online content te betalen: het moet toegevoegde waarde hebben en de dienst moet ‘zeer gebruiksvriendelijk’ zijn. Remarque noemde in dit verband iTunes en Spotify. Remarque heeft goede hoop dat lezers dan wel zullen betalen voor online content.

De nieuwe sites en bijbehorende apps zullen naar verwachting komende lente beschikbaar zijn.

NDP Nieuwsmedia en twaalf nieuwsuitgevers die opereren onder de noemer Newz (TMG, Persgroep, Wegener, ANP, Mediagroep Limburg, SDU, NDC, Erdee Mediagroep, ND, BDU, Friesch Dagblad en FD Mediagroep) willen volgend jaar een nieuw contentplatform lanceren dat tot nieuwe verdienmodellen kan leiden. Ook  staat men sterker om de grote verscheidenheid aan titels in stand te houden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jaap

Een “iTunes-achtig systeem” zie ik niet helemaal voor me – maar ik heb het eerder mis gehad. Ik geloof meer in het model van The Guardian waar je voor nog geen euro per maand toegang krijgt tot het nieuws in de apps. Dat zou ik voor meerdere favoriete kranten/nieuwsbronnen tegelijkertijd kunnen doen. Waaronder De Volkskrant.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond