Deel dit artikel
-

Voor de vereeniging

Geen geld bij je of je bankrekeningnummer vergeten? Geen nood, die kleine bedragen kunnen gewoon overgebeld of gemaild worden.

Sportteams, disputen, hobbyclubs en studentenhuizen, ze moeten allemaal een kas bijhouden. De boekhouding kan zeer complex en dus ook zeer tijdrovend zijn. Als het op betalen aankomt, is het meestal zoeken naar gepast geld en als mensen even geen geld bij zich hebben moet er worden voorgeschoten. Al die transacties moeten op papier worden vastgelegd.

IT'er Johan Blank uit Rotterdam bedacht een oplossing: Declareren en incasseren kan voortaan geheel gratis via Kassier.nl. Deelnemers kunnen bovendien met elkaar communiceren, als het moet via SMS. Het blijft bovendien niet bij financieel beheer alleen. Kassier.nl stuurt automatisch een acceptgiro naar bijvoorbeeld verenigingsleden die hun jaarlijkse contributie moeten betalen. Als ze te laat zijn met betalen worden ze per e-mail aan hun betalingsverplichting herinnerd. Ook kan er in navolging van een dienst als Paypal rechtstreeks worden betaald, zowel via e-mail als via mobiele telefoons. Het bankrekeningnummer hoeft nergens vermeld te worden, het geld wordt overgemaakt naar een e-mail adres. Kassier.nl bereidt de betaling voor, de banken verzorgen de transactie.

Er wordt zelfs geen provisie berekend. Kassier rekent op 70.000 tot 100.000 gebruikers. Die kritische massa is belangrijk, want geld zal moeten worden verdiend via partners als verzekeraars die bijvoorbeeld reislustige studenten een groepsverzekering kunnen aanbieden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond