Deel dit artikel
-

Ook vouwbare Mate X uitgesteld

Na de Samsung Fold wordt ook de vouwbare Mate X-tablet annex smartphone van Huawei uitgesteld. Die had eigenlijk al in juni moeten verschijnen.

Of er gebreken zijn geconstateerd of dat Huawei is geschrokken van de mankementen van de Fold is niet duidelijk. Momenteel worden testen uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de apps werken bij het openklappen van het scherm. De Mate X lijkt extra kwetsbaar omdat het scharnierpunt zich aan de buitenkant van het product bevindt. De verklaring voor het uitstel is weinig geruststellend: ‘We willen geen product uitbrengen dat onze reputatie vernietigt’.

Vermoedelijk wordt het september voordat de Mate X alsnog op de markt verschijnt. Net als de Fold is het toestel van Huawei bepaald niet goedkoop: 2299 euro.

Intussen is nog altijd niet duidelijk wanneer de Fold zal verschijnen, maar juli wordt zeker niet meer gehaald, zo zegt een woordvoerder tegen The Korea Herald. Samsung werkt onder meer aan een oplossing voor een kier onder het scherm. Daar kwam vuil in, waarna het toestel op zwart ging.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond