Deel dit artikel
-

VVD stelt kamervragen over World Online

Het VVD Tweede Kamerlid Hella Voûte heeft schriftelijke vragen gesteld aan de Minister van Financiën over de beursgang van World Online. Voûte pleit voor een grotere rol van de Stichting Toezicht Effectenverkeer.

Voûte wil weten of het prospectus van World Online voldoende, adequate en transparante informatie heeft gegeven aan de potentiële belegger. Volgens Voûte zou de STE instrumenten moeten krijgen om de inhoud van prospectussen te controleren op het gebied van transparante informatie aan de belegger. Zij dringt er bij de minister op aan om hiertoe maatregelen te treffen.

De vragen luiden:
1. Heeft u kennis genomen van de commotie, die is ontstaan rond de beursgang van World Online (WOL)?

2. Heeft het prospectus van World Online (WOL) bij de beursgang voldoende, adequate en transparante informatie gegeven aan de potentiële belegger?

3. Vindt u het prospectus voldoende met betrekking tot informatie over ondernemerservaring van het management o.a. in Nederland, België en het VK?

4. Gaf het prospectus voldoende duidelijkheid over recente verkopen van aandelen door het management voor de beursgang met afspraken over het uitkeren van koerswinsten aan het management ten tijde van de lock-up-periode?

5. Is het prospectus op tijd verschenen:
a) ten behoeve van de institutionele belegger?
b) ten behoeve van de particuliere belegger?

6. Heeft de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) voldoende instrumenten om de inhoud van prospectussen te controleren op het gebied van transparante informatie aan de (institutionele) belegger?

7. Welke maatregelen bent u bereid te treffen, opdat deze problemen zich in de toekomst niet meer voor kunnen doen?

Het aandeel van Worldonline sloot vrijdag op de laagste koers tot nu toe: 23,35 euro, minder dan de helft van de startkoers (50,20 euro).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond