Deel dit artikel
-

Wanadoo neemt Freeserve over

Wanadoo gaat voor bijna 5,9 miljard gulden internetprovider Freeserve overnemen. Het bod is goedgekeurd door Dixons, dat tachtig procent van de aandelen van Freeserve in handen heeft. Gesprekken met de Duitse provider T-Online liepen eerder op niets uit, de prijs per aandeel die Wanadoo nu betaalt is slechts een fractie van waarover gesproken werd met T-Online.

Geruchten over een fusie tussen Freeserve en Wanadoo deden al enige tijd de ronde. Freeserve was na de mislukte gesprekken met T-Online op zoek naar een overnamepartner. In juni, toen Freeserve nog in gesprek was met de Duitse provider, werd er gesproken over 600 pence per aandeel. Wanadoo betaalt nu 157 pence per aandeel. Wanadoo financiert de overname met de uitgifte van nieuwe aandelen, 236 miljoen in totaal.

Analisten voorspellen dat T-Online het nu moeilijker krijgt met de plannen voor uitbreiding in Engeland. Bovendien voorzien ze dat France Telecom (eigenaar Wanadoo) nu een sterke positie krijgt op het gebied van internettoegang – waaronder breedband – en ook mobiel internet. France Telecom bezit ook Orange, dat in Engeland mobiele telefonie aanbiedt. Freeserve zal volgens de analisten – aangehaald in Financial Times – nu ook meer financiële armslag krijgen.

Nicolas Dufourcq, CEO van Wanadoo, zegt met deze deal een stap verder te zijn met hun internationale groeistrategie. Met de overeenkomst ontstaat een bestand van zo'n vier miljoen klanten, waardoor Wanadoo de grootste provider in Engeland en Frankrijk is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond