Deel dit artikel
-

Warme weer plaag voor bezorgrestaurants

Online bezorgrestaurants zijn niet blij met de aanhoudend hete zomer van 2013. De thuisblijvers bestellen veel minder pizza, shoarma en Chinees. Volgens Thuisbezorgd.nl wordt er zo’n dertig procent minder besteld dan in juni.

De eten-bestelsite verwerkt normaal per maand bestellingen voor meer dan 5.000 bezorgrestaurants in Nederland en via moederbedrijf Takeaway.com voor meer dan 25.000 in zeven andere Europese landen.

Directeur Jitse Groen spreekt van een negatieve combinatie van crisis, vakantie en barbecueweer. De site zelf zag de omzet tevens flink dalen, met 20 procent. Het voorjaar en zelfs juni en begin juli waren wegens het natte weer juist een erg goede periode voor de bezorgdiensten. “Het beste weer voor ons is regen, liefst rond etenstijd. Dan stijgt de omzet meteen met dertig procent.”

Volgens Groen valt de schade voor Thuisbezorgd.nl nog wel mee. “We werken vooral met apps, en die kun je ook buiten gebruiken.”

Pizza en Chinees blijken gedurende de zomer erg populair. Gerechten als sushi en spareribs verkopen echter een stuk minder, aldus Thuisbezorgd. Thuisbezorgd.nl wijt dit aan het lage ‘zomergehalte’ van sushi en de concurrentie van de barbecue.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond