Deel dit artikel
-

Web Summit opent investeringsfonds

De organisator van het Web Summit-congres, nu gaande in Lissabon, opent een eigen investeringsfonds. Het gaat om een fonds van vijftig miljoen dollar dat in beginnende en snelgroeide start-ups investeert.

Officieel heeft Web Summit de oprichting van het fonds nog niet aangekondigd, maar de Financial Times stuitte op documenten bij de Amerikaanse toezichthouder SEC die de aanstaande opening bevestigen. Het fonds heet Amaranthine en staat onder leiding van Patrick Murphy, die eerder bij de VC-tak werkte van Goldman Sachs en Universal, en David Kelly. Hij is een mede-oprichter van Web Summit.

De organisatie van het event zegt dat ze drie dagen per jaar Europese techbedrijven heel goed kunnen helpen. Buiten het congres om is er weinig tot niets formeels. Daar willen ze met het fonds verandering in brengen.

Tijdens de Summit wordt informatie verzameld over interesse vanuit investeerders voor start-ups en welke nieuwe trends opborrelen. Die zaken vormen de basis voor de investeringsbeslissingen. Amaranthine neemt enkel minderheidsbelangen.

Het nieuwe fonds denkt zich met zijn netwerk te kunnen onderscheiden van traditionele investeerders. Daarbij gaat het niet enkel om contacten met start- en scale-ups maar ook grote bedrijven die steeds duidelijker interesse krijgen voor start-upbewegingen. Dat wordt meestal gedreven door interesse tot digitale transformatie van de eigen werkprocessen en activiteiten.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond