Deel dit artikel
-

Websupers en flitsbezorgers vallen voorlopig toch niet onder de supermarkt-cao

Websupers als Picnic, Crisp en AH.nl en flitsbezorgers als Flink vallen toch niet onder dezelfde arbeidsvoorwaarden als supermarkten. Minister Karien van Gennip van Sociale Zaken heeft voor het naleven van de nieuwe supermarkt-cao een uitzondering gemaakt voor e-commerce bedrijven.

Vorige maand nog bepaalde de rechter dat ook websupers als Picnic en flitsbezorgers als Flink en Getir onder de cao supermarkt levensmiddelen vallen.

De nieuwe cao is woensdag (met terugwerkende kracht) opnieuw door de minister ‘algemeen verbindend’ verklaard. Maar ze heeft een uitzondering gemaakt voor internetsupers.

Werkgevers- en werknemersorganisaties zijn met elkaar in gesprek over de positie van websupermarkten. wil hen de gelegenheid geven daarover afspraken te maken.”

Vakbond FNV zegt te zijn overvallen door de stap van de minister. Als het aan de vakbond ligt, komt er geen aparte status voor webbedrijven. ‘Bedrijven als Picnic doen wel steeds of ze heel anders zijn, maar daar hebben ze zelf voor gekozen. Supermarkten bezorgen al meer dan 100 jaar thuis. Bij Albert Heijn en Jumbo valt thuisbezorging wel onder de cao. Iedereen moet hetzelfde worden behandeld.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond