Deel dit artikel
-

Webwereld gaat nieuwe koers varen

Webwereld, het nieuwsblog van uitgeverij ING, laat het harde nieuws vallen en wordt de ‘spreekbuis voor de eigenzinnige blik van de redactie’. Het belangrijkste ICT-nieuws komt voortaan op de site van Computerworld te staan. Dat laat hoofdredacteur Sander van der Meijs aan zijn lezers weten.

‘We behouden de focus op actualiteit, nieuws en achtergrond, maar het kale nieuws zullen we niet meer schrijven’, zegt Van der Meijs. ‘Dat er een gat zit in een overheidssysteem, of dat er geruchten gaan over mogelijk gelekte foto’s van het achterkantje van de nieuwe HTC-telefoon, kunnen jullie overal op het internet vinden. Als wij dat ook zouden brengen voegen we niets toe aan het aanbod en daar ligt niet onze kracht. Het zou zelfs zonde zijn van de ervaring en scherpte van onze redactie als we simpele rechttoe-rechtaan nieuwsberichten zouden blijven schrijven.’

Om de nieuwe koers kracht bij te zetten, bouwt men een heel nieuw platform, waarin Webwereld.nl, Computerworld.nl, CIO.nl en CXO.nl een eigen plek krijgen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Mike Smit

Ik klik nooit meer op links naar webwereld, hun banner beleid is vreselijk. gigantische website takeovers die je hele leeservaring verpesten, banners die hinderlijk over de tekst in your face worden geduwdm, BAH! al jaren een probleem bij webwereld. Sinds een jaar negeer ik ze bewust, ook al wekt een artikel mijn interesse.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond