Deel dit artikel
-

Webwinkels goed voor twee derde PayPals miljardenomzet

PayPal nestelt zich wereldwijd in alle digitale handel als een van de vehikels van voorkeur voor elektronische betalingen. De klanten van webwinkels waren goed voor twee derde van de 29 miljard dollar aan handelsverkeer die de eBaydochter afhandelde.

In de afgelopen maanden ging PayPal over de grens van 100 miljoen geregistreerde gebruikers. Het klantenbestand steeg in de drie maanden tot juli 2011 met 15 procent tot 100,3 miljoen.

Alhoewel PayPal ook een standaard afrekenmiddel is op het eBayplatform zelf, zit de groei vooral bij webwinkels. Daar steeg het gebruik van de digitale kassa met 42 procent.

Het aantal transacties steeg harder dan de klanten. Afgelopen kwartaal steeg het aantal transacties met 29 procent tot 432 miljoen.

Tegen het einde van het jaar zal drie à vier procent van alle betalingen via de mobiele telefoon gebeuren.

Dat beeld ontstaat uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf eBay gisterenavond presenteerde en de toelichting daarop.

EBay investeert fors in de uitbreiding van zijn activiteiten en pleegde in de afgelopen maanden een paar significante overnames. Voor bijna drie miljard dollar kocht het GSI en Magento. Beiden zijn softwarehuizen die e-commercepakketten maken die wereldwijd door webwinkeliers worden gebruikt. Hoeveel die bedrijven aan de resultaten bijdragen zal in de komende kwartalen blijken.

De omzet van het eBayconcern steeg afgelopen kwartaal met 25 procent tot 2,8 miljard dollar. De nettowinst daalde daarentegen met 31 procent tot 283 miljoen. Die daling wordt mede veroorzaakt door de overnames van de softwarebedrijven en betaalsysteem Zong.

De omzet van Paypal steeg met 31 procent tot 1,1 miljard dollar.

De handelsactiviteiten die eBay faciliteert leverden het bedrijf met 1,6 miljard dollar 19 procent meer omzet op.

Over de resultaten van Marktplaats.nl en andere classifiedssites is eBay altijd zwijgzaam. De enige mededeling die daarover wordt gedaan is het segment Marketing & Advertising, waar deze tak van sport onder valt, is gegroeid met 45 procent tot 314 miljoen dollar omzet.

Foto: Melinda Seckington (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond