Deel dit artikel
-

Weer Duitse investering fintech van Peter Thiel

Investeerder Peter Thiel lijkt de weg naar Europa te hebben gevonden en meer specifiek naar Duitsland. Met de investering in Deposit Solutions investeert hij in korte tijd in zijn derde Duitse bedrijf.

Een miljoen euro steken investeerders gezamenlijk in Deposit Solutions uit Hamburg. Dat doet Thiel met de ondernemers Stefan Wiskemann, Stefan Glänzer en Christoph Linkwitz. Die drie richtten ooit internetveiling Ricardo.de op, dat in 2000 fuseerde met QXL. Thiel richtte met Elon Musk en Max Levchin Paypal op.

Deposit Solutions ontkoppelt diensten en banken van elkaar. Het bedrijf gooit als het ware alle proposities banken op een hoop, haalt daar de merknamen van af en laat de consument op basis van productspecificaties en relevante variabelen kiezen wat hij wil aanschaffen. De Hamburgers zijn bemiddelaars op de Europese bankenmarkt.

Thiels investeringsfonds Valar Ventures (portfolio) nam eerder belangen in de twee Berlijnse fintech start-ups Kreditech en Number26. Hij zit ook in Transferwise.

Foto: Heisenberg Media (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond