Deel dit artikel
-

Weer e-commerce-investering uitgever Condé Nast

Condé Nast, de eigenaar van onder meer Wired, Reddit en Ars Technica, voegt voor miljoenen dollars een nieuwe titel aan zijn stal toe.

Het betreft geen overname, maar een strategische investering om zich los te weken van het vertrouwde bedrijfsmodel van reclame en abonnementen. Condé Nast (portfolio) neemt een belang in Vestiaire Collective. Dat is een site waar tweedehandskleding wordt verkocht, waarbij een erg strenge selectie aan de poort plaatsvindt.

Net als bij zijn andere print- en online titels staat ook hier kwaliteit van het aanbod voorop.

Vestiaire Collective komt uit Frankrijk bouwde ook activiteiten op voor het Engelse taalgebied en is ook in Nederland te gebruiken. Het ziet eruit als een winkel, maar werkt strikt genomen als Marktplaats. Het is een site waar kopers en verkopers elkaar vinden, maar waar een team van Vestiaire bepaalt wat ‘sitewaardig’ is.

Condé Nast steekt samen met Balderton Capital, IDinvest Partners en Ventech, drie investeringsbedrijven, twintig miljoen dollar in het e-commerceplatform.

De Amerikaanse uitgeverij heeft een investerings- en overnamekas van vijfhonderd miljoen dollar. Die werd in 2010 toegewezen om strategische investeringen voor de toekomst te kunnen doen. Een klein deel daarvan ging inmiddels naar Rent The Runway (modeverhuur), Farfetch.com (gids voor modeboutiques en Tastebook.com (eigen receptenboek laten drukken).

Het familiebedrijf is ook eigenaar van titels als Vogue, GQ, Vanity Fair en Style.com.

Foto: Dan DeLuca (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond