Deel dit artikel
-

Weer grote kapitaalinjectie voor India’s Flipkart

Het wordt ook wel de ‘Amazon van India’ genoemd, Flipkart. Grote investeerders steken nog eens 700 miljoen dollar in het bedrijf om die grote belofte waar te maken.

Met deze nieuwe kapitaalinjectie komt de teller met dollars van venture capitalists op 2,7 miljard te staan. De zittende aandeelhouders DST Global, GIC, ICONIQ Capital en Tiger Global doen mee, aangevuld met de nieuwelingen Baillie Gifford, Greenoaks Capital, Steadview Capital, T. Rowe PriceAssociates​ en Qatar Investment Authority.

Flipkart heeft 26 miljoen geregistreerde gebruikers en noteert maandelijks zes miljoen bezoeken aan zijn site. Dat lijken al indrukwekkende cijfers, maar aangezien er meer dan een miljard mensen in India leven komt de potentie nog niet eens tot uitdrukking.

Die potentie van een miljardenmarkt trekt ook concurrenten als Amazon en Rocket Internet. Laatstgenoemde is in India actief met zusjes van Zalando (Jabong) en Home24 (Fabfurnish).

Investeerders waren Flipkart op elf miljard dollar. In juli was dat zeven miljard. De stijging van die waardering wordt deels veroorzaakt door Flipkarts overname van Myntra. Dat vergrootte de verwachtingen van de e-commercemarkt in het algemeen en die van deze grote speler in het bijzonder. Daarnaast drijven concurrentiekrachten de prijs op en is de e-commercemarkt in India onvolwassen en is iedere waardering speculatief.

Foto: Ashwin Casmir (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond