Deel dit artikel
-

‘Geen uitstel voor betaalproject Sixpack’ (update)

De geplande joint venture van Nederlandse banken en mobiele operators voor draadloos mobiel betalen is niet op de lange baan geschoven. Dat zegt Cees Onderwater, woordvoerder van Sixpack,  tegen Emerce. De berichtgeving hierover bij Webwereld is volgens hem onjuist.

Het project Sixpack moet uitmonden in een gezamenlijk bedrijf dat mobiele betalingen via Near Field Communication (NFC) zou realiseren.

T-Mobile Nederland had zich vorig jaar al teruggetrokken uit Six Pack. Maar ABN Amro, ING, Rabobank, KPN en Vodafone blijven hun gezamenlijke initiatief steunen en rekenen nog steeds op een introductie in 2013. Een formele aanmelding bij de EU is nog niet gedaan, zo beaamde Cees Onderwater, woordvoerder van Sixpack,  vandaag tegenover Webwereld, maar hoeft geen uitstel te betekenen. “Het is een nieuw project, ook voor de Europese Commissie, en we zijn ons aan het oriënteren.”

Gisteren werd bekend dat de Europese Commissie een (antitrust) onderzoek zou starten naar een soortgelijke  joint venture van de Engelse bedrijven Everything Everywhere, Vodafone en O2. Het Nederlandse initiatief zou echter geen partners uitsluiten, zegt Onderwater.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond