Deel dit artikel
-

Wegener verkoopt Autotrack.nl voor 26 miljoen aan Persgroep

Uitgeverij Wegener heeft de site Autotrack.nl voor 26 miljoen euro verkocht aan de Persgroep, uitgever van onder meer Volkskrant en Trouw. De waarde van de transactie is zeven keer de EBITDA van 2012.

AutoTrack zegt marktleider te zijn in de automotive koop- en verkoop websites van Nederland, met circa 4800 autodealers als abonnee en circa 1,2 miljoen unieke bezoekers per maand. In 2012 boekte AutoTrack een resultaat voor belasting van drie miljoen euro. Op 31 december betrof de geconsolideerde boekwaarde circa drie miljoen.

De verkoop vindt plaats door middel van overdracht van aandelen Wegener Digital. Sander van den Hout, directeur Wegener Digital, zal meegaan naar De Persgroep. Als onderdeel van de transactie is  ook overeengekomen dat De Persgroep het intellectuele eigendomsrecht op de merknaam en bijbehorend internetdomein van JobTrack verwerft.

Daarnaast heeft Wegener met De Persgroep een aparte commerciële overeenkomst gesloten waarin De Persgroep het recht verkrijgt advertenties in de print en online media van het Wegener portfolio te plaatsen tegen een waarde van twee miljoen euro.

De transactie is onder andere nog afhankelijk van de adviesprocedure bij de Centrale Ondernemingsraad (COR) van zowel Wegener als De Persgroep.

Wegener maakte de overname bekend op de dag dat moederconcern Mecom wederom tegenvallende cijfers meldde. De totale omzet van Mecom daalde vorig jaar met 9 procent tot 910,5 miljoen euro. De inkomsten uit advertenties namen met 17 procent af tot 364,4 miljoen euro.

Deel dit bericht

7 Reacties

Arjan

Wegener heeft dus geld nodig.

Stijn Kruijssen

Interessant, ben ook erg benieuwd naar de motivatie van Wegener. Sweetdeal is volgens mij niet zo’n succes en wat hebben ze verder nu nog online? Wat gaan ze met die 26 miljoen doen? Investeren in print?

Martijn Anschutz

@Stijn, ze hebben nog een aanmerkelijk belang in Funda..

Thijs

http://www.bedrijfsuitjestrand.nl

@Martijn, hoe groot is dat aanmerkelijke belang? Want verder hebben ze echt niks meer online.

Henk W

26 miljoen is een groot bedrag, dat waarschijnlijk in termijnen zal betaald worden. Wegener zal vast nieuwe projecten op het oog hebben, openbaar vervoer branche?

Barry

@Thijs Belang in Funda is grofweg 30%, wat een stemrecht van 13% oplevert.

Martijn

Carsom.nl is enkele maanden geleden gelanceerd en zal vermoedelijk het belangrijkste project worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond