Deel dit artikel
-

Wehkamp dwingt klant naar afhaalpunt

Wehkamp levert bestellingen sinds enkele weken standaard af bij afhaalpunten van DHL. Wie dat niet wil, moet vijftig cent betalen.

Het warenhuis dwingt zijn klanten richting de afhaalpunten van zijn logistieke partner. Die afleveroptie is sinds half oktober de primaire optie. Om die rauwe bonen wat zoeter te maken, doneert Wehkamp per opgehaald pakketje een x-bedrag aan Jantje Beton.

Wie toch een pakketje thuis wil ontvangen uit handen van een DHL-bezorger moet daar vijftig cent voor betalen.

Wehkamp verwacht aan Jantje Beton ongeveer honderdduizend euro te kunnen doneren komend jaar.

Retouren kosten ook geld bij het warenhuis, vijftig cent per artikel. Sinds de invoering daarvan ontving het dagelijks vijfduizend minder items, een daling van tien procent.

Deel dit bericht

5 Reacties

Marcel - Cause.Company

Wel wat negatief gepresenteerd.

Bezorging bij een pakketpunt is voor Wehkamp goedkoper, maar ook duurzamer.

Wat dat betreft toch goed dat ze de duurzame optie stimuleren en daarbij Cause Marketing toepassen.

We zijn gewoon erg verwend met gratis bezorging aan huis, als we daar geen 50cent voor over hebben, hoe belangrijk is het dan eigenlijk?

Danny

ik snap niet helemaal wat er duurzamer aan is. Stel 50 procent van de klanten gaat slechts ophalen met de auto, dan is het nog steeds veel minder duurzaam dan 1 auto die alle adresjes afgaat.

Jos

Eindelijk een bedrijf die het lef heeft voor de milieuvriendelijke, maar iets minder luxe opties te kiezen. Hopelijk volgen rr meer en wordt dit de norm.

Marthijn van Tellingen

Het duurzaam verhaal gaat hier absoluut niet op. 1 elektrische DHL bezorger die naar een pakketpunt gaat en 50 klanten die met dikke diesels de pakketten daar vandaan moeten halen. Dus de DHL bezorger laten rondtoeren is veel duurzamer.

Sander - 10getest

Volgens diverse onderzoeken is het afhaalpunt duidelijk minder belastend voor het milieu en verkeersdoorstroom. Natuurlijk zijn er edgecases denkbaar. Vergeet niet dat veel bezorgingen meerdere pogingen nodig hebben.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond