Deel dit artikel
-

Wekelijks 500.000 mobiele downloads Shazam

Het mobiele programma Shazam is hard op weg om lid te worden van de 100 miljoen-club. Sinds kort moeten actieve gebruikers een paar euro betalen voor de software, maar nog steeds wint de muzieksoftware wekelijks een half miljoen gebruikers.

Geld vragen voor goede, aantrekkelijke mobiele software is niet iets waarmee bedrijven de consument afschrikken. De ervaringen van Shazam bewijzen het tegendeel. Het bedrijf heeft meer dan 50 miljoen gebruikers en denkt voor juni 2010 het dubbele te hebben gehaald.

Shazam is een programma dat ‘hoort’ welke muziek er wordt gespeeld in een gezette omgeving:

Het programma is gratis vijf keer per maand te gebruiken. Wie meer wil, moet 2,39 euro betalen voor onbeperkt gebruikt. Dit zogeheten freemium model heeft volgens directeur Andrew Fisher de toekomst, wat de verkoop van mobiele software betreft.

Sinds de introductie van het betaalmodel is Shazam, maar dan als premium software, ongewijzigd op de nummer twee-positie in iTunes App Store blijven staan in de VS. In Nederland staat de gratis versie op nummer 32 van de toplijst. Als betaalde software is  het de op tien na populairste download.

Shazam is ook beschikbaar in Nokia’s Ovi Store, voor Blackberry en Android-telefoons.

Bij het huidige downloadtempo mag Shazam zich gaan rekenen tot de ‘100 miljoen club’. Dat is geen formele club, maar een overzicht van de onderzoekers achter Vision Mobile. Zij brengen in kaart welke software op meer dan 100 miljoen mobiele telefoons ter wereld draait.

In de veel gevallen is dat middleware, zoals Adobes Flash Player, Symbian OS of T9. Shazam zou een van de weinige applicaties voor de eindgebruiker zijn die op die lijst zo verschijnen. Op het meest actuele overzicht staat welgeteld één consumentenapplicatie met meer dan 100 miljoen installaties: Mobile Office Suite van QuickOffice.

Foto: Rossina Bossio (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

anoniem

wat zou Apple hieraan verdienen? en idd betalen voor content werkt: indien er relevantie en urgentie is. beiden zijn aanwezig, dus vanzelfsprekend een succes!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond