Deel dit artikel
-

Wel samenwerking, geen overname BlackBerry door Samsung

Samsung ontkracht geruchten dat het de noodlijdende mobieltjesmaker BlackBerry wil overnemen, maar er zijn wel gesprekken geweest om bepaalde technologie in apparaten te mogen gebruiken. Dat zegt medebestuursvoorzitter Shin Jong Kyun tegen persbureau Bloomberg.

Het gaat om Samsungs eigen beveiligingsomgeving Knox. Daar heeft het Zuid Koreaanse bedrijf enorm veel ruchtbaarheid aan gegeven, maar klanten zijn niet aangekondigd.

In november hebben beide bedrijven een contract gesloten voor het uitwisselen van elkaars beveiligingstechnologie. Dat heeft Samsung ook gedaan met Citrix, Good Technology, MobileIron en AirWatch (VMware).

Vorige week meldde Reuters dat Samsung BlackBerry recent heeft benaderd voor een overname. Het persbureau baseerde die kennis op documenten die het had ingezien. Maar al snel volgde een ontkenning door BlackBerry.

Ook Samsung noemt de berichten over een overname van BlackBerry ‘ongegrond’. Ook is niet gesproken over het kopen van patenten. BlackBerry heeft er zo’n 44.000, Samsung heeft er 110.000.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond