Deel dit artikel
-

WeTransfer komt met Premium-pakket

WeTransfer zou voor het einde van de maand met een nieuw, groter datapakket op de markt komen. De tevens duurdere dienst moet ook meer omzet opleveren voor de beurskandidaat.

Het FD meldt vanochtend de introductie van het Premium-pakket voor beleggers zelfs bepalend kan zijn voor het al dan niet slagen van de aanstaande beursgang.

De krant las mee met documenten die nu bij zakenbanken circuleren en zag daar de toekomstplannen van de Nederlandse digitaledatakoerier.

Een Premium-abonnement gaat 23 euro per maand of 228 euro per jaar kosten. Daarmee kunnen klanten, veelal creatieve bedrijven, meer data versturen en opslaan. Nu ligt de transportlimiet op 200 gigabyte per maand en qua opslag op 1 terabyte. Hoeveel het plafond omhoog gaat, is nog niet bekend.

In de toekomst moeten er ook andere diensten worden ingevoerd rondom werkdocumenten. Er wordt gedacht aan integraties met videobellen.

De inkomsten komen volgens de krant voor ongeveer zestig procent uit advertenties bij de gratis versie en voor veertig procent uit abonnementen voor grootverbruikers. Om het abonnee-aantal te laten groeien, moeten de onderneming een constante aanwas aan nieuwe gratisklanten hebben. Bij Dropbox werkt dat hetzelfde. Dat kon zijn abonneebestand met 1,25 miljoen tot 16,5 miljoen (+8,2%) laten groeien dankzij aanhoudende aanwas van gratis, geregistreerde gebruikers (nu: 700 miljoen (+16,7%)). Financiële groei komt uit upsell.

Analisten zouden WeTransfer waarderen op een bedrag tussen de 1,1 en 1,9 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond