Deel dit artikel
-

WiFi in bussen Arriva

Vervoerder Arriva gaat om klandizie aan te trekken WiFi introduceren in zijn bussen.

In de Qliners van vervoersbedrijf Arrica komt draadloos internet. De Qliner is een comfortabele bus die een rechtstreekse, snelle route rijdt tussen grote kernen en steden en stopt bij een beperkt aantal haltes.

In september 2008 startte de vervoerder samen met ProRail en KPN al eens een gezamenlijke proef ‘online in de trein’ om gratis internet in de trein te realiseren. Daaruit kwam naar voren dat al ruim 45 procent van de treinreizigers 1 tot 3 keer per week gebruikmaakte van deze internetfaciliteit. Ook scoorde het gebruikersgemak en de snelheid van het internet zeer goed.

Draadloos internet is al enige tijd beschikbaar op de MerwedeLingelijn. In elke trein heeft de leverancier Nomad Digital Ltd. uit Newcastle in samenwerking met Nedtrain een Communications Control Unit (CCU) ingebouwd. Deze CCU maakt via een antenne op het dak van de trein en het telefoonnetwerk van Vodafone een draadloze verbinding met het Network Operating Centre (NOC) van de leverancier.

Arriva ontwikkelt verder een speciale smartphone-app voor de Opstapper waarmee reizigers makkelijk hun rit kunnen reserveren.

Deel dit bericht

3 Reacties

eric jan

Ik werd aangenaam verrast, toen ik op eens wifi kon gebruiken, dit terwijl ik in een Connexxion bus zat, maar er een Ariva bus achter ons reed, voor een tijdje reed ik dus mee. …

Sandra Tillemans

Het is zeer vervelend. In een lege bus geen wifi. Hoe is dit mogelijk? Het gebeurt steeds vaker en vaker en ik reis bijna dagelijks met Arriva. Wat is hier de reden van?

Mvg. Sandra Tillemans

Liesbeth van Poppel

Ik vraag mij af hoe gratis wifi in bussen van arriva kan worden gebruikt.
Ik heb geen abonnement, maar prepaid. Moet ik dan eerst een code invoeren?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond