Deel dit artikel
-

Wijnand Jongen leidt koepelorganisatie Ecommerce Europe

Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen is gisteren benoemd tot voorzitter van het dagelijks bestuur van de koepelorganisatie Ecommerce Europe.

Ecommerce Europe is de nieuwe belangenvereniging voor webwinkels in Europa. Thuiswinkel.org is als een van de initiatiefnemers van de koepelorganisatie direct betrokken bij de ontwikkelingen van de Europese vereniging.

Volgens Jongen is er heel wat werk te verrichten in Europa. “Officieel is Europa een open markt. In de praktijk echter lopen crossborder webwinkels nog tegen tal van barrières aan. Dat moet anders.”

Thuiswinkel.org heeft samen met ondernemingskoepel VNO-NCW forse kritiek op de nieuwe privacyregels waar de Europese Commissie aan werkt. De winst van harmonisatie van regels wordt teniet gedaan door de ingrijpendheid van de regels met kosten en mogelijke boetes als gevolg. “De inhoudelijke voorstellen zijn van de nieuwe privacyverordening zijn dermate ingrijpend en scheppen zoveel nieuwe verplichtingen dat per saldo de uitwerking voor bedrijven zeer negatief is”, zo concludeert de ondernemingskoepel in een bericht op haar website.

Dit jaar wordt de Europese Richtlijn voor gegevensbescherming uit 1995 herzien om deze aan te passen aan voortschrijdende technologische ontwikkelingen. Thuiswinkel.org staat positief tegenover een herziening, want een goed kader voor zorgvuldige omgang met persoonsgegevens is van belang, voor consumenten, voor werknemers en voor het bedrijfsleven. De hierziening leidt tot de keuze voor een verordening. Met die keuze is Thuiswinkel.org het eens omdat deze wetgeving EU-breed harmoniseert en daarmee lasten verlaag.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond