Deel dit artikel
-

Winkel wordt door internet groter

De winkel van de toekomst wordt door internet eerder groter dan kleiner. Dat is een van de conclusies van CBRE uit het rapport The Role of Real Estate in a Multichannel World.

CBRE ondervroeg in juni vijftig internationale retailers met een gezamenlijk winkelnetwerk van 32.000 winkels naar hun online strategie. Allen onderkenden het belang van digitale verkoopmogelijkheden, maar investeringen in nieuwe en bestaande winkels heeft op dit moment de hoogste prioriteit.

In de komende twee jaar verwacht men dat de fysieke winkel een belangrijke rol speelt in het distributienetwerk. Evenveel consumenten zullen naar schatting online aankopen ophalen in een winkel, als dat thuis of op hun werk laten bezorgen. En dat houdt in dat het volume van de winkels ook groter wordt. In de komende twee jaar verwacht 72 procent van de ondervraagden in ieder geval hetzelfde aantal winkels of meer te hebben in hun thuisland.

Ongeveer zeventig procent van de retailers ziet zichzelf in de eerste plaats als een retailer die ‘tussen de stenen’ staat. Eenzelfde percentage geeft echter aan over twee jaar een volledig geïntegreerd model te hanteren waarin verkoop via diverse kanalen centraal staat. In deze multichannelstrategie draait het vooral om de consument online optimaal te bedienen.

Gemiddeld genomen is het aandeel van de online verkopen van de ondervraagde winkeliers op dit moment ongeveer acht procent van de totale verkopen. De verwachting is dat dit in twee jaar tijd ongeveer vijftien procent zal zijn.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond