Deel dit artikel
-

Winst en omzetstijging voor Amazon

Amazon heeft in het tweede kwartaal 26 procent meer omzet behaald. Het bedrijf boekte een winst van 76 miljoen dollar, tegenover een verlies van 43 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar.

Met name de overzeese activiteiten deden het goed, de omzet in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Japan steeg met 50 procent naar 595 miljoen dollar. Zonder de gunstige effecten van koersverschillen boekte Amazon overzee een omzetstijging van 38 procent. In de Verenigde Staten (en Canada) steeg de omzet met 13 procent naar 792 miljoen dollar.

Analisten gepeild door Thomson First Call gingen uit van een hogere omzet (1,43 miljoen dollar), zo meldt de Wall Street Journal, maar de winst van 18 dollarcent per aandeel lag in lijn met de verwachting. In reactie op de resultaten daalde de koers van het aandeel met 5 procent, tot 43,60 dollar.

Amazon noemde tot op heden dat ‘free shipping’, de gratis verzending voor producten van meer dan 25 dollar, een goede stimulans is voor de omzet. Het bedrijf meldt dan ook dat het niet van plan is om met deze korting te stoppen, hoewel ceo Jeff Bezos in een verklaring toegeeft dat de gratis verzending wel “kostbaar” is voor het bedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond