Deel dit artikel
-

XBox wordt televisie

Via een software-update die vandaag verschijnt wordt de spelcomputer XBox van Microsoft een soort televisie. Amerikaanse gebruikers krijgen toegang tot een breed programma-aanbod.

Vanaf komende maand gaat Microsoft programma’s doorgeven van Verizon’s FiOS TV, sportzender ESPN en Syfy. Volgend jaar komen daar HBO Go en Comcast’s Xfinity on Demand bij. FiOS TV bevat alleen al 26 livekanalen, waaronder Comedy Central, HBO en Nickelodeon. Voor de ontvangst is wel een abonnement vereist van Xbox Live Gold.

Microsoft komt met een aangepast aanbod voor gebruikers buiten de VS. Canadese kijkers krijgen bijvoorbeeld content van Rogers Media, Maple Leaf Sports en TMZ voorgeschoteld. Ook voor Europa wordt een apart programma samengesteld, al zijn details daarover nog niet bekend.

Het dashboard van XBox is ook aangepast en doet denken aan de nieuwe Metro-interface van Windows Phone 7 en het aanstaande Windows 8. Daarnaast is Microsoft Apple voor door via Kinect spraakbesturing te realiseren voor de Xbox. Met de stem kunnen games, films en programma’s worden geselecteerd. Ook kan er worden gezocht via Microsoft’s eigen zoekmachine Bing.

Via de uitbreiding hoopt Microsoft meer inkomsten te kunnen genereren, een trend die al langer gaande is. Tv-fabrikanten als LG en Samsung bouwen eigen content en die van derden in Blu-ray spelers en Smart TV’s.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond