Deel dit artikel
-

XOIP start spraakmail

De e-mail/faxdienst XOIP heeft 30.000 nieuwe telefoonnummers van KPN Telecom gekregen, zodat zij voorlopig weer nieuwe gebruikers kunnen inschrijven. Deze week begint het bedrijf met de ontvangst van spraakberichten per e-mail.

Gebruikers van XOIP kunnen faxen ontvangen op hun e-mailadres. Eind juli is het Amsterdamse bedrijf Exit2Europe begonnen met deze service. Volgens medeoprichter Rob Rooken gaat het goed met de dienst. 'We hebben tussen de 50 en 100.000 gebruikers. Dat aantal kregen we zonder veel marketing, alleen met wat banners. We hebben nu weer 30.000 telefoonnummers gekregen van KPN en dat is voldoende om te kunnen doorgroeien. Half december moeten we een totaal van 300.000 telefoonnummers hebben.'

Hoewel Exit2Europe een klein bedrijf is, met 6 tot 7 man personeel, zijn er internationale uitbreidingsplannen. Rooken: 'We willen uitbreiden in Duitsland, Frankrijk, België, Spanje en Italië. We zitten al in Engeland en hebben daar een paar duizend abonnees. Het verkrijgen van nummers en aansluitingen is soms echter rampzalig. Dat kost bij British Telecom vier tot zes maanden tijd. We hebben geen lokaal kantoor en al het faxverkeer wordt hier verwerkt.'

Momenteel doet Exit2Europe in Nederland een bètatest met het ontvangen van voicemail via e-mail. Volgens Rooken is dat deze week klaar en komt er een promotiecampagne voor. 'Als iemand je dan belt, krijgt die persoon een stem te horen met een boodschap die je zelf kunt aanpassen. De ingesproken berichten worden als geluidsbestand in WAV-formaat automatisch doorgestuurd naar je e-mailadres.'

Begin volgend jaar moeten de diensten van Exit2Europe ook beschikbaar zijn voor WAP-telefoons. Hiervoor zijn nog geen partners bekend.

Deel dit bericht

7 Reacties

Herman van Vliet

Gelukkig is Exit2Europe een klein bedrijf en zijn ze nog niet zo groot als bijvoorbeeld Philips. Als Cor Boonstra zou antwoorden op de vraag hoeveel man hebt u in dienst eh, 1265 of 1266 zou ik me dat kunnen voorstellen, maar 6 a 7 man in dienst is toch erg overzichtelijk! Nu inhoudelijk. Goede diensten van xoip, lof niets dan dat. Ik wacht alleen nog wanneer de adder onder het gras vandaan komt. Misschien als al mijn relaties naar het opgegeven faxnummer gaan faxen, dan moet ik waarschijnlijk gaan betalen.

Jos Snels

Ik gebruik nu enige weken de XOIP faxservice en ben daarover goed te spreken. De .tif bestanden die ik krijg zijn geen al te grote belasting voor mijn mailbox. Met een voicemailservice zie ik in de beschreven opzet 2 problemen aankomen.1. De voicemail zou mijn niet beantwoorde telefoon moeten opnemen, daar kan dus geen extra nummer voor worden gebruikt. Doorschakelen naar een nummer van XOIP wordt een stuk duurder dan de gratis voicemail van de KPN gebruiken! Ik ben nu al nieuwsgierig naar de oplossing…2. Als er dan toch berichten zijn, moet ik er niet aan denken dat ik dat als .wav file in mijn mailbox krijg. Die raakt dan erg snel vol. Een systeem met flinke datacompressie zou mijn voorkeur hebben. Je kunt dan denken aan MP3, realaudio of quicktime. Daarmee is gemakkelijk een flinke reductie in de filegrootte te realiseren en op heel veel computers is al een (gratis) player voor 1 van deze formaten te vinden.

Siloret

Goedendag, Ik verneem de laatste tijd veel nieuws over XIOP mbt het tekort aan nummers en vervolgens de nieuwe dienst Voice naar Email. Dat nummers schaars zijn is logisch en ik denk dat XIOP meer ervaring moet opdoen met de KPN of lokale nummer gebruiken en termineren via een andere operator met een betere Service Level Agreement. Daarnaast bestaat Voice naar Email reeds 3 jaar in de UK, dus niet echt nieuw.Zelfs in Nederland kennen we al zo'n dienst die tevens een stuk efficienter werkt zoals een web interface voor dooschakelen naar andere nummers. Echter is vanwege een overname de dienst niet goed vermarkt (Orion naar Eneco Call Services=infra leverancier voor Superweb). Ik adviseer eens te kijken naar http://www.v-mail.nl Met vriendelijke groet, Siloret

eric van Stappershoef

Priuma idee !!!Geweldige service !!!!

jurjen.h.zoethout

is deze dienst door elke internetter te gebruiken.ik bedoel,ook voor die gene die op de kabel zitten?en hoe werkt dat dan precies?iemand belt naar eenspeciaal nummer, en dan?????

C. van der Waal

Goed idee dat "voice-mail by Email" – ondanks het bestaan van de telefoonbeantwoordigings-mogelijkheden op het telefoonnet (antwoordapparaat & voicemail)lijkt me net zo nuttig als "fax by Email" – dit is voor mij een uitkomstom voor diegenen die mij wat te melden hebben en wel kunnen faxen maarniet kunnen Emailen ook bereikbaar te zijn, waar ik ook ben , ik kan het"ophalen" !Daarenboven : dit hollands initiatief haalt de toekomst dichterbij – ook vooreen 'ouwe knar' (63 jr) die nu de tijd heeft voor zijn familie (daar is een'persoonlijk' geluid belangrijk) maar ook zakelijk nog weleens wat moet endat gaat per 'onpersoonlijke' fax.

Martijn Berk

Herman, Ik denk niet dat er ooit kosten worden doorberekend aan de klanten van XIOP. Ze krijgen de inkomsten vanuit de zg. 'kick-back-fees' van de KPN. D.w.z. dat ze een bepaald percentage van de telefoonkosten die de persoon betaald die naar jouw faxt ontvangen…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond