Deel dit artikel
-

Yahoo, AOL en Cisco starten portal voor goede doelen

Onder de naam NetworkforGood.org zijn Yahoo, AOL Time Warner en Cisco een portal gestart voor goede doelen. Sinds de aanslagen in de Verenigde Staten staat het online doneren sterk in de belangstelling. De nieuw gestarte portal haakt daar niet op in, plannen ervoor waren al een jaar in ontwikkeling.

Bij NetworkforGood.org kunnen internetters via bijvoorbeeld een creditcard geld doneren bij 700 duizend goede doelen, giften worden volledig aan deze goede doelen uitgekeerd. Gebruikelijk is dat soortgelijke portals daar een commissie voor vragen. Ook kunnen internetters op zoek naar vacatures voor vrijwilligerswerk, er zijn vrijwilligersbanen in 27 categorieën. Aanvullend wordt er ook informatie geboden over hoe mensen zich meer kunnen inzetten voor de maatschappij of bij wie ze terecht kunnen met vragen over specifieke maatschappelijke onderwerpen.

Behalve de oprichters Yahoo , AOL Time Warner en Cisco zijn er ook non-profitorganisaties rechtsstreeks bij het initiatief zijn betrokken. AOL Time Warner zette al eerder een portal voor goede doelen op onder de naam Helping.org. Volgens het bedrijf heeft Helping.org in de afgelopen twee jaar 20 miljoen dollar aan giften weten te genereren en hebben zich via de site 175 duizend mensen aangemeld voor vrijwilligerswerk. Helping.org gaat nu op in NetworkforGood.org, bezoekers belanden automatisch op de nieuwe site.

Bij de lancering van NetworkforGood.org presenteerden de initiatiefnemers een onderzoek van Digital Marketing Services naar de houding van Amerikanen ten opzichte van online doneren. Daaruit zou blijken dat 51 procent van de Amerikanen online doneren effectiever vindt dan via de traditionele methoden. De methode van online doneren kreeg met name een stimulans na de aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten. Sindsdien is naar schatting 120 miljoen dollar ingezameld via diverse websites, waaronder die van Amazon.com en eBay.

Eerder spraken onderzoekers van Harvard Business School over een bedrag aan online donaties van 250 miljoen dollar vorig jaar. Dat is slechts een klein deel van het totale bedrag aan donaties in de Verenigde Staten (203 miljard dollar). Maar gelijktijdig stelden de onderzoekers dat in 2010 eenderde van alle giften via internet gedaan zal worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond