Deel dit artikel
-

Yahoo en Amazon uit elkaar

Yahoo en Amazon.com gaan uit elkaar. Nadat de driejarige overeenkomst tussen Yahoo en Amazon ten einde is gelopen gaan beide internetgiganten allianties aan met andere partners. Yahoo vindt in Barnes & Noble een waardige nieuwe 'premium advertiser', en Amazon.com gaat zijns weegs met partner AOL.

Zowel Amazon als Yahoo zeggen gezamenlijk de keuze te hebben gemaakt het contract niet verder te verlengen. Anil Singh, directeur sales en marketing van Yahoo, zegt zich te verheugen over de nieuwe overeenkomt met het 'bricks-and-mortar'-bedrijf. Dat vonden de aandeelhouders van Barnes & Noble ook, na de bekendmaking stegen de aandelen op de Nasdaq met 37 procent

Amazon op haar beurt zegt met AOL een deal te hebben gesloten die in meerdere opzichten beter aansluit bij de huidige wensen van het bedrijf. Drie jaar geleden sloot Amazon met zowel Yahoo als AOL een contract af. Nu heeft de online-boekhandel besloten het contract met America Online verder uit te breiden en dat met Yahoo vaarwel te zeggen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond