Deel dit artikel
-

Yahoo ontsluit Elsevier-database Lexis Nexis

Lexis Nexis, de database van Elsevier, is sinds kort ook toegankelijk via Yahoo! Search Subscriptions, een nieuwe dienst van Yahoo die nog steeds in bèta is. Eerder gingen er nog geruchten dat Reed Elsevier gesprekken zou voeren met Google over digitale ontsluiting van Elsevier-publicaties.

Via Yahoo Search Subscriptions kan een deel van de oude Reed Elsevier-publicaties geraadpleegd worden. Daarbij gaat het vooral om krantenartikelen, zakelijke en juridische publicaties. Het raadplegen van  nieuwsartikelen en andere informatie die in Lexis Nexis staat, is niet gratis. Wie een oud artikel wil bekijken, moet daarvoor het artikel eerst afrekenen met de creditcard. In de Lexis Nexis database staan in totaal zo'n 20.000 (nieuws-)bronnen.

Reed Elsevier is in zee gegaan met Yahoo om de vindbaarheid van de artikelen in de Lexis Nexis database te vergroten. “Mensen kunnen door deze alliantie sneller antwoord krijgen op hun prangende vragen,” aldus Elizabeth Rector van Lexis Nexis. Yahoo wordt jaarlijks door 379 miljoen mensen wereldwijd geraadpleegd.

Via Yahoo Search Subscriptions kunnen naast artikelen die in de Lexis Nexis database staan, ook (eveneens tegen betaling) artikelen uit het archief van: de Financial Times, de New England Journal of Medicine, The Wall Street Journal en Forrester geraadpleegd worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond