Deel dit artikel
-

Yahoo topman treedt af na cv-leugen (update)

Topman Scott Thompson neemt gedwongen afscheid van het internetbedrijf Yahoo. Een leugen in zijn cv is hem noodlottig geworden. De van PayPal afkomstige Amerikaan was nog maar enkele maanden in functie.

Yahoo heeft zijn vertrek, waarover The Wall Street Journal eerder berichtte, vanavond zelf aangekondigd, Thompson wordt tijdelijk opgevolgd door Ross Levinsohn. en Fred Amoroso wordt voorzitter van de Raad van Bestuur.

Thompson beweerde dat hij een computeropleiding had gevolgd aan Stonehill College in Boston, terwijl die opleiding pas werd geïntroduceerd vier jaar nadat hij was afgestudeerd. Dergelijke leugens zijn in het Amerikaanse bedrijfsleven meestal aanleiding voor ontslag.

Saillaint detail is dat de onthulling kwam van Daniel Loeb van Third Point, een investeerder die al jaren overhoopt ligt met het bestuur van het internetbedrijf en meer zeggenschap wil. Third Point heeft een belang van 5,8 procent in Yahoo.

Thompson had overigens een excuus: hij zou de cv al ten tijde van PayPal hebben uitbesteed, maar zou nooit iets hebben gezegd over een computeropleiding. Toch werd de fout niet door Thompson gecorrigeerd.

Het vertrek van Thompson is een drama voor Yahoo, dat nu weer stuurloos dreigt te raken. Onder zijn leiding kondigde het bedrijf duizenden ontslagen aan en werd er flink gesneden in activiteiten. De Boston Consulting Group werd ingehuurd om voor Yahoo nieuwe groeigebieden aan te wijzen. Ook wilde Thompson proberen om met Facebook tot een vergelijk te komen over licenties, hetgeen hem op flink wat kritiek kwam te staan.

Overigens lijkt de ruzie met Daniel Loeb van Third Point LCC voorbij. Hij krijgt drie zetels in de Raad van Bestuur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond