Deel dit artikel
-

Yahoo werpt mes op de keel Microsoft van zich af

Met hulp van Carl Icahn heeft Microsoft het bestuur van Yahoo gevraagd op te stappen, het opdelen van het bedrijf toe te laten en alsnog haar louter de zoekactiviteiten te verkopen. Yahoo heeft dit, uiteraard, afgewezen.

Dit heeft Yahoo laten weten. Vrijdagavond is het voorstel door Microsoft en belager Carl Icahn neergelegd, volgens Yahoo met een ‘ultimatum van minder dan 24 uur’. Vervolgens was er wel telefonisch overleg tussen de top van Yahoo en die van Microsoft, maar geen echte onderhandelingen en zonder inbreng van bestuursvoorzitter Jerry Yang.

Behalve de agressieve vorm van het voorstel is de inhoud ervan verrassend: volgens Yahoo was een aankoop van Yahoo door Microsoft als geheel uitgesloten. Het bedrijf zou in stukken worden gehakt met de zoekdiensten als prooi voor Microsoft.

Yahoo heeft daarop nog wel, zegt ze, Microsoft voorgesteld om Yahoo als geheel over te nemen voor 33 dollar per aandeel minimaal. Daar heeft Microsoft geen trek in gehad volgens Yahoo. Ook wilde Yahoo wel onderhandelen over afstoting van het zoeken maar niet onder de voorwaarden die Microsoft eerder op tafel heeft gelegd.

Maar waar het op brak was, zegt Yahoo, vooral de voorwaarde van Microsoft dat ze niet met het huidige bestuur wilde onderhandelen. Het was uiteindelijk stikken of slikken. Yahoo noemt dit "compleet absurd en onverantwoordelijk".

De huidige top met bestuursvoorzitter Jerry Yang en president-commissaris Roy Bostock moest direct maar opstappen en zich laten vervangen door het bestuur dat Icahn achter de hand heeft en zal presenteren tijdens de aandeelhoudersvergadering van 1 augustus.

Yahoo vuurt terug met de opmerking dat Carl Icahn eerder in een interview met CNBC heeft gezegd dat het dom zou zijn als Yahoo alleen haar kroonjuweel aan Microsoft zou verkopen, te weten de zoekdienst

Yahoo moest van Microsoft en Icahn ook de Aziatische belangen afstoten omdat die veel zouden opleveren. Yahoo zegt daar niet tegen gekant te zijn.

De laatste dagen van het huidige Yahoo-bestuur lijken geteld, ofschoon waarschijnlijk ook de waarde van Yahoo veel lager is geworden dan het bedrag waar grootaandeelhouders op hopen. Dat zou het huidige yahoo-bestuur wellicht nog kunnen redden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ben

Dit is wel een heel slecht geschreven bericht.

Maarten

Echt om te huilen inderdaad. Dit, in combinatie met het een ander recent dieptepuntje "Apple op 3 na meest populaire smartphone" (oftewel HTC meest populaire smartphone), is nu toch wel echt de druppel. Emerce is inmiddels een slecht copy/paste url'tje geworden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond