Deel dit artikel
-

Yelp beperkt verlies

De Amerikaanse recensiesite Yelp heeft het verlies in het eerste kwartaal van 2013 weten te beperken tot 4,8 miljoen dollar op een omzet die sterk is gestegen, naar 46 miljoen dollar. Het bedrijf noteert een record aantal gebruikers.

Yelp – inmiddels beschikbaar in 21 landen en twaalf talen – lijkt zich enigszins te herstellen na de teleurstellende kwartaalcijfers over het vierde kwartaal van 2012. Toen kwam de netto-omzet uit op 41,2 miljoen dollar. Een jaar geleden zag het er ronduit somber uit, toen een nettoverlies van 9,8 miljoen werd geleden.

Nu zijn er volop lichtpuntjes, zoals een record aantal gebruikers. Dat zijn er inmiddels meer dan honderd miljoen per maand. Het aantal recensies bedraagt nu 39 miljoen.

Er werden 36 procent meer lokale advertentie verkocht op mobiele apparaten, terwijl de app van Yelp op tien miljoen unieke apparaten wordt gebruikt.

Yelp verwacht voor het komende kwartaal een netto-omzet van 52,5 miljoen, 62 procent meer dan een jaar geleden. De gecorrigeerde EBITDA voor het tweede kwartaal wordt geschat op 4,5 tot 5 miljoen dollar. Over het hele jaar wordt een netto-omzet van 216 tot 218 miljoen dollar verwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond