Deel dit artikel
-

Zalando, Booking.com, Deliveroo omarmen Android Pay

Mobiel betalen bij Zalando, Booking.com en Deliveroo staat op het punt veel makkelijker en sneller te worden dan nu. Deze bedrijven doen mee aan de beta test van Android Pay, Googles initiatief om betalen met de smartphone te versimpelen.

Ook Shopify, Groupon en AliExpress doen mee aan de proef, die na afloop qua bereik vermoedelijk explosief zal toenemen vanwege de omvang van de partners.

De samenwerkingsverbanden werden gisterenavond bekendgemaakt op ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

De demonstratie van een specifieke API laat zien dat ontwikkelaars proberen om iedere denkbare drempel weg te nemen uit de checkout. De koper heeft geen betalings- of adresgegevens meer in te vullen en geen autorisatie- of pincodes. Het tonen van een vingerafdruk is voldoende om Android Pay al het werk te laten doen.

Tijdens dezelfde demonstratie lieten de googlers ook zien hoe OV-reizigers in Londen in de loop van 2016 met hun telefoon kunnen gaan in- en uitchecken. Een welkome functie is de alarmbel die, zelfs ná het reizen, vertelt dat de klant is vergeten uit te checken. Met een klik en een veeg over zijn telefoonscherm logt hij achteraf alsnog uit en bespaart zichzelf een paar onnodig betaalde euro’s.

Android Pay kan in de omgeving van San Francisco bovendien worden ingezet om bij pinapparaten geld op te nemen. Bij 650 pinapparaten hoeft een bankklant geen bankpas meer te tonen om te pinnen. Hij hoeft enkel zijn telefoon voor een oogje heen en weer te zwaaien. Het pinapparaat herkent de telefoon als behorend bij de eigenaar van de bankpas. Tegen het einde van 2016 werkt dit bij vijfduizend pinterminals van partner Bank of America.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond