Deel dit artikel
-

Zalando breidt Beauty assortiment uit naar Nederland

Zalando breidt haar Beauty assortiment nu ook uit naar Nederland. Met het assortiment stelt Zalando Nederlandse consumenten in staat om stijlkeuzes af te maken volgens de laatste wereldwijde beautytrends, zo laat het bedrijf vandaag in een persbericht weten.

Vanaf 28 augustus kunnen Nederlandse consumenten beauty- en verzorgingsproducten bij Zalando bestellen. Daarmee is Nederland de negende markt waar Zalando haar assortiment uitbreidt. België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zweden, Italië, Denemarken en Polen gingen voor.

“De Nederlandse markt voor beautyproducten bedraagt zo’n 3,3 miljard euro, en nog maar 10 procent van de verkoop verloopt online”, laat Jacintha de Graaf, Regional Lead Benelux, weten vanuit Berlijn.

Voor de Nederlandse introductie hoefde de logistieke infrastructuur niet aangepast te worden. De verzending gebeurt vanuit het bestaande distributiecentrum in Erfurt. Ook zijn er binnen het bestaande Nederlandse team geen extra mensen aangetrokken, maar werkt men nauw samen met het internationale Beauty team.

Voor de producten gelden dezelfde retourvoorwaarden als voor kleding, zegt De Graaf. “Producten als lippenstift mogen dan natuurlijk niet al gebruikt zijn. Overigens is onze ervaring dat er in vergelijking met kleding weinig wordt teruggestuurd. Wel bestelt een deel beautyproducten vaak gelijk met kleding.”

Zalando belooft een ‘gevarieerd assortiment’. Van huidverzorging tot gezichts- en lichaamsverzorging, decoratieve cosmetica, geuren, haarverzorgingsproducten, hulpmiddelen en accessoires. Er zijn meteen 8500 beautyproducten  beschikbaar van meer dan 200 merken, onder meer van Ouai, Emma Hardie, Dr Dennis Gross, Raaw by Trice, Lixirskin, Topshop, Maybelline, Hej Organic, NYX, Dr Botanicals, Ouai, Löwengrip, Golden Beards, 3ina, Face Stockholm en Edible Beauty.

Ook qua prijzen zal het aanbod gevarieerd zijn, van hoog naar laag, zegt De Graaf.

Het gros van de producten wordt door Zalando direct aangeboden. Zalando wil ook in het beautysegment uiteindelijk met verkooppartners werken, maar dat is nu nog nauwelijks het geval, op twee aanbieders na.

Om de nieuwe productcategorie onder de aandacht te brengen wordt een 360° marketingcampagne ‘Unleash Your Beauty’ opgestart. De campagne moedigt iedereen aan om ‘innerlijk schoonheid te ontketenen, individualiteit te omarmen en zichzelf te bevrijden van verwachtingen’. Vanaf 28 augustus wordt de campagne ondersteund door televisie, out of home, digitale kanalen, print en via lokale Nederlandse influencers.

De Graaf: “We hebben goede ervaringen met demonstraties door Nederlandse influencers en dat wordt ook ons communicatiebeleid tijdens en na de campagne.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond