Deel dit artikel
-

Zanox kaapt topman van Paypal

Het affiliatemarketingbedrijf Zanox heeft Philipp Justus bij Paypal weten los te weken. De voormalig senior vice president voor internationale markten wordt de nieuwe CEO bij Zanox.

Eerder was Justus werkzaam bij eBay Europe als general manager verantwoordelijk voor het uitrollen van eBay-marktplaatsen in Europa. Vervolgens kreeg hij de leiding over de veilingactiviteiten van eBay in de Verenigde Staten.

Naast Justus treedt ook Christian Kleinsorge, die al werkzaam is bij Zanox, toe tot de directie van Zanox. De huidige directieleden, waaronder Thomas Hessler, medeoprichter van Zanox worden vervangen.

Het affiliatemarketingbedrijf werd ruim twee jaar geleden nog overgenomen door uitgeverij Axel Springer en exploitatiebedrijf PubliGroupe. Het Duitse en Zwitserse bedrijf betaalden 215 miljoen euro om de negen Europese kantoren over te nemen.

In Nederland mag Zanox Daisycon en TradeDoubler tot zijn concurrenten rekenen.

Deel dit bericht

4 Reacties

Arne Bos

"In Nederland mag Zanox Daisycon en TradeDoubler tot zijn concurrenten rekenen." Er zijn volgens mij nog wel wat meer Nederlandse concurrenten waar onder TradeTracker en M4N

Jasper

@ arne bos waarschijnlijk worden M4N en Tradetracker niet genoemd aangezien deze partijen vele malen groter zijn dan zanox nederland. Qua grote kan je zanox nederland idd op gelijke hoogte zetten met Tradedoubler en daisicon. Op zich is de tekst dus correct als je kijkt naar concurrenten van vergelijkbare grote. M4N en Tradetracker hebben een veel groter en bereik en veel meer klanten (gewoon kwestie van portfolios vergelijken).

DG

Just FYI,Phillip was al 6 maanden weg bij Paypal, dus heeft Zanox niet echt hem weg gekaapt bij Paypal.

mdobro

Er zijn in Nederland afhankelijk van de definities zeker 14 affiliate netwerken actief, wie daarbij welk marktaandeel heeft blijft voor een groot deel speculatie: Voor de ge?nteresseerde lezer, staat nog wat gegevens op een eerdere post op het affiliateblog. echter ook hier zijn nog niet alle partijen vermeld:   http://www.affiliateblog.nl/affiliate-marketing-netwerken-richten-branchevereniging-pan-op/#comments

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond