Deel dit artikel
-

Zavagno (Adverblog) begonnen bij LaComunidad

Weblogger Martina Zavagno van het internationaal bekende weblog Adverblog werkt sinds 1 september bij LaComunidad in Amsterdam, het interactieve reclamebureau van Igor Beuker. Reden voor Emerce om haar een aantal vragen te stellen en haar te vragen hoe haar nieuwe baan als projectmanager bevalt bij La Comunidad en wat ze van plan is er te doen.

Martina Zavagno komt oorspronkelijk uit Trieste in Italië en runt sinds mei 2003 Adverblog, een veel bezochte Engelstalige site die bijhoudt wat er gebeurt in de Internationale reclamewereld en wat opvallende campagnes zijn. De site trekt dagelijks 2000 unieke bezoekers. Eerder dit jaar liet ze via haar weblog weten dat ze elders in Europa aan de slag wilde en bij voorkeur in een land als Nederland wilde werken. Ze zette haar cv online, kwam in contact met Beuker en van het een kwam het ander. Sinds 1 september woont en werkt ze in Amsterdam.

Waarom heb je juist voor Nederland gekozen?

Italië loopt nog minimaal twee jaar achter op het gebied van online reclame ten opzichte van bijvoorbeeld Nederland. De aandacht gaat in Italië nog steeds heel erg naar televisie. Online heeft wat dat betreft nog een inhaalslag te maken. Verder heb ik 6 jaar geleden in Nederland gewoond. Toen studeerde ik hier. Nederland is me toen goed bevallen.

Wat ga je doen bij LaComunidad en hoe lang ga je daar werken?

Ik ben projectmanager. Ik ga onder meer contacten onderhouden met de klanten van LaComunidad. Verder ga ik me concentreren op viral marketing. Viral marketing is namelijk veel meer dan het rondsturen van zo maar weer een grappig filmpje of internet commercial. LaComunidad weet veel van viral marketing en gebruikt dat ook om merken te revitaliseren. Dat is ook een van de redenen dat ik voor LaComunidad heb gekozen. Ook ga ik me bij LaComunidad bezighouden met strategie, concepting, unconventional content en partnerschips. Ik heb met Igor afgesproken dat ik minimaal 6 maanden bij LaComunidad blijf. Als dat goed bevalt, blijf ik langer.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik ben ooit begonnen bij een scheepvaartbedrijf in Trieste, maar op een gegeven moment liep ik iemand tegen het lijf die bij Amerikaans e-learning bedrijf Click2learn werkt. Wat ze daar deden vond ik zo interessant dat ik zelf ook voor een e-learning bedrijf  ben gaan werken. Dat bedrijf heet Simulware. Dat doet veel voor verzekeringsbedrijven. Hier werkte ik van 2001 tot januari 2005. Ik was er verantwoordelijk voor b2b marketing.

Ga je door met Adverblog?

Dat ben ik wel van plan. Maar eerst moet ik thuis nog een internetverbinding regelen. Ik ben net een week in Nederland, dus daar ben ik nog niet aan toegekomen. Als ik die verbinding eenmaal heb, dan ga ik weer verder. Voordat ik Adverblog begon, weblogde ik trouwens al langer, maar dat was in het Italiaans en dat beviel me om uiteenlopende redenen niet zo goed.

Wat vindt je zelf goede bronnen?

Ik ben zelf niet zo'n grote fan van Marketingvox. Wat ik wel een aardig weblog vind en waar ik het mijne enigzins mee vergelijk is Adrants. Verder haal ik mijn informatie overal vandaan.

Waar komt jouw passie voor online reclame vandaan?

Marketing heeft me altijd geïnteresseerd. Onbewust was ik er altijd al mee bezig. En vond ik het fascinerend om te zien hoe mensen reageerden op(online) reclame. Ik vind het ook leuk om naar een onconventionele manier naar reclame te kijken. Er komt bij dat ik marketing heb gestudeerd aan de London School of Economics.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond