Deel dit artikel
-

Zeevoedselbeurs Gofish met investering van 80 miljoen naar Europa

De Amerikaanse B2B online zeevoedselbeurs Gofish gaat deze zomer een kantoor in Europa openen. Met een investering van tachtig miljoen gulden en een flinke groei in Amerika gooit Gofish haar hengel nu in Europa uit. Waar in Europa het nieuw kantoor komt is nog niet bekend. David Weatherbie, directeur Business Development van Gofish: "We zijn nog op zoek naar een lokatie in Amsterdam, Brussel of Londen. We verwachten binnen drie weken een definitieve keuze gemaakt te hebben".

Investeerders in het bedrijf zijn Bedrock Capital Partners, CMGI , GE Equity, The CIT Group en de uitgevers van het vakblad SeaFood Business, Diversified Business Communications.

Tegelijk met de nieuwe lokatie zal het bedrijf haar incassogarantie versterken. Nu al geeft het bedrijf aan verkopers de garantie dat het verkochte product betaald zal worden en zijn er kredietgegevens van kopers en verkopers op de site te vinden. Met het bieden van debiteurenkrediet vanaf mei in Amerika en vanaf de zomer in Europa, zal de verkoper binnen 48 uur 80 procent van het bedrag ontvangen. Nadat Gofish het hele bedrag ontvangen heeft zal de overige 20% binnen 30 dagen uitgekeerd worden. "Dit verkort de transactie, die normaal veel langer zou duren", aldus PR-woordvoerder Peter Dirven.

Dirven noemt kostenbesparing het grootste voordeel van het online handelssysteem. Hij verwijst daarvoor naar een onderzoek van investeringsbank Bear Sterns. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat handelaren met het kopen en verkopen van producten via Internetbeurzen zoals Gofish, zo'n tien procent op de inkoopkosten kunnen besparen.

Naast het kopen en verkopen van zeevoedsel is er ook informatie met betrekking tot zeevoedsel op de site te vinden, zoals marktuitslagen, prijsvergelijkingen, wereldwijde weerberichten en het nieuws uit het vakblad Seafood Business. Via dochterorganisatie Seafax worden ook diensten zoals kredietinformatie geboden. In april is Gofish met een online veiling gestart.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond