Deel dit artikel
-

Zeventig procent minder vacatures Amsterdamse techbedrijven

Technologiebedrijven in Europa schakelen een tandje terug in hun aannamebeleid van nieuw technisch personeel. Amsterdam spant wat dat betreft de kroon en laat een daling zien van zeventig procent.

De hoofdstad is een enorme uitschieter in vergelijking met andere Europese steden. Daar ligt het gemiddelde namelijk op 38 procent. Dat laat althans een steekproef zien van het Franse wervingsplatform talent.io (PDF), gespecialiseerd in het helpen vinden van technisch personeel voor start- en scale-ups.

Voor het onderzoek werd gekeken naar de wervingsactiviteiten van 823 techbedrijven in Amsterdam, Londen, Frankrijk, Berlijn, München en Hamburg. De aanleiding is de vraag hoe de vacaturemarkt eruit ziet als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Het gaat hier om vaste aanstellingen.

In een normale week plaatsen vierduizend bedrijven vacatures voor technische mensen op de grote banensites. Half maart halveerde dat aantal.

Amsterdam is de grootste uitschieter wat personeelsstops betreft. Zeventig procent van de bedrijven neemt tijdelijk geen mensen aan, waarschijnlijk om het kostenpeil te drukken. In Hamburg ligt de wervingsmarkt ook grotendeels stil: 68 procent van de HR-mensen van techbedrijven vrijwel niemand aan. In Berlijn, München (57%) en Londen (55%) is nog wel sprake van enige activiteit, maar wel minder dan in het zuiden van Frankrijk (60%) en Parijs. In de Franse hoofdstad neemt 45 procent van de bedrijven geen nieuwe vaste mensen aan.

Wat het zittende personeelsbestand betreft, meldt talent.io dat driekwart van de respondenten dat ze nagenoeg ongewijzigd doorwerken. Twee procent heeft mensen moeten ontslaan.

Foto: Luca Biada (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond