Deel dit artikel
-

Ziggo begint MVNO

Ziggo gaat een MVNO-dienst aanbieden in de tweede helft van dit jaar. Dat heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal.

Het gaat volgens Ziggo om een aantrekkelijk aanbod met mobiele data in combinatie met internettoegang via de deze maand gelanceerde Ziggo WifiSpots. Een woordvoerder van de kabelaar kon vanochtend geen nadere details verschaffen. “Er is nog geen specifieke datum, later dit jaar komen we met meer informatie.”

De omzet (pdf) steeg afgelopen tweede kwartaal 1,4 procent naar 391,9 miljoen euro, maar dat is wel inclusief de omzet van het eerder aangekochte bedrijf Esprit Telecom. Los van Esprit daalde de omzet met 0,2 procent. Het bedrijfsresultaat (EDITDA) kwam op 221,0 miljoen. De nettowinst kwam uit op 88,9 miljoen euro, van 64,4 miljoen een jaar terug. De kabelaar houdt rekening met een totale groei van rond één procent dit jaar.

Door persbureau Bloomberg geraadpleegde analisten gingen uit van een stijging van het nettoresultaat met dertig procent, van 64,4 miljoen naar 83,7 miljoen euro.

Het aantal All-in-1 gebruikers is met twintigduizend toegenomen, 1,4 procent meer dan een jaar geleden. Het telefoniegebruik nam met 5,2 procent af. Digitale tv, inclusief VOD, nam met één procent toe. En er kwamen 3500 zakelijke gebruikers bij. Ziggo heeft wel last van overlopers. Abonnees blijken moeilijk vast te houden als zij elders een beter aanbod kunnen krijgen. De marketinguitgaven zullen dit jaar daardoor tussen 330 en 340 miljoen euro uitkomen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Pieter

Dat is goed nieuws komt er weer extra concurrentie op de telecommarkt. De 3 grote spelers KPN Vodafone en T-Mobile zijn al groot genoeg. Maar met weer nieuwe speler wordt het nu nog makkelijker om te vergelijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond