Deel dit artikel
-

Ziggo begint stilletjes met interactieve televisie

Kabelbedrijf Ziggo start vandaag de verkoop van interactieve HD televisie. Het bedrijf hoopt de dienst voor het einde van het jaar in heel zijn verzorgingsgebied aan te kunnen bieden.

Tot gisteren was UPC het enige kabelbedrijf dat in Nederland interactieve televisie aanbod. Daar kwam vanochtend verandering in toen Ziggo, de combinatie van Casema, @Home en Multikabel, in zijn webwinkel de verkoop begon van een Cisco-decoder die HDTV en interactieve tv ondersteunt.

De decoder kost een kleine 430 euro. Voor interactieve diensten als filmhuur en Uitzendinggemist.nl hoeft de consument niets extra te betalen. Volgens de woordvoerder van Ziggo overweegt het bedrijf pas nieuwe betaaldiensten op het moment dat de HD- en interactieve diensten in kwaliteit en kwantiteit op voldoende peil zijn.

In eerste instantie is de interactieve dienst enkel beschikbaar in het verzorgingsgebied van het voormalige Casema. Ziggo begint toch nu al om tijdens de ‘sportzomer’ ervaring op te doen met de wijze waarop klanten de dienst gebruiken. Ziggo heeft 3,3 miljoen klanten, van wie ongeveer een derde digitaal televisie kijken.

Ziggo voert verkennende gesprekken met leveranciers van interactieve diensten. De woordvoerder sluit niet uit daartoe ook adverteerders kunnen behoren, bedrijven die zelf interactieve diensten op het Ziggo-netwerk willen ontplooien.

Het kabelbedrijf werkt met Cisco nog aan de verfijning van de gebruikersinterface op het tv-scherm. Snelheid en toegankelijkheid staan daarbij voorop, aldus de zegsman. Een slimmigheidje in de software is dat het herkent en onthoudt welke programma’s en welk type programma’s er regelmatig worden gekeken in een huishouden. Aan de hand van die informatie kan een persoonlijke tv-gids worden samengesteld.

Vorige maand achterhaalde journalist David de Jong de jaarcijfers van Ziggo. Hij meldde dat Ziggo over 2007 een omzet van 1,1 miljard euro draaide en een nettoverlies boekte van 265 miljoen euro.

Bron foto: mobil’homme (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

Rick

Goed bezig dus dat Ziggo. Gaat het eindelijk eens wat worden met HD Tv.

Paul

Leuk! Eindelijk interactief maar jammer van die ? 430. Ik heb net een digitale tuner met harddisc recorder gekocht van ? 300. En ik denk dat Ziggo met die ? 430 weinig klanten zal gaan binnenhalen. Waarom kunnen andere bedrijven het uitzending gemist aanbieden met een goedkope digitale tuner en Ziggo niet?

Dennis

idd een beetje jammer van die 430 euro! maarja het is wel een HD decoder met harddisc recorder… maar wel een mooi nieuw product!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond