Deel dit artikel
-

Ziggo wijst Liberty Global af

Ziggo is niet ingegaan op een overnamevoorstel van grootaandeelhouder Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van concurrent UPC. Het voorgestelde bod zou te laag zijn.

Ziggo laat heel weinig los over het bod, waarvan de hoogte dan ook niet bekend is. De kabelaar zegt niet te weten of er een nieuw bod wordt gedaan. Wel werd vandaag bekend dat Ameriprise Financial een kapitaalbelang van 5,01 procent heeft genomen in Ziggo.

Het Amerikaanse bedrijf nam eerder dit jaar 25,3 miljoen Ziggo aandelen over van de Britse bank Barclays, die door een mislukte aandelenverkoop met een belang in Ziggo was blijven zitten. Afgelopen zomer bleek Liberty Global in totaal 17,5 miljoen aandelen Ziggo te hebben gekocht.

Topman Michael Fries van Liberty Global liet afgelopen zomer weten dat de aandelen ‘opportunistisch gekocht’ zijn. Dat blijkt dus niet zo te zijn. Logisch is het wel: met UPC en Ziggo zou er een grote kabelaar in Nederland ontstaan.

Het nieuws over de overname werd vandaag naar buiten gebracht door het Duitse blad Manager Magazin. Topman Mike Fries van Liberty zou de overname grotendeels willen betalen in aandelen, en zo min mogelijk in cash.

Ziggo is een samenstelsel van verschillende kabelbedrijven, waaronder Multikabel, Casema en Essent Kabelcom. Bij de start in 2007 had men 3,3 miljoen klanten.

Ziggo maakt vrijdag zijn jongste kwartaalcijfers bekend. Analisten verwachten omzetgroei, maar lagere winst.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond