Deel dit artikel
-

Zooplus over halfjaaromzet van 1 miljard euro

Voor het eerst komt de halfjaaromzet van online dierenwinkel Zooplus uit boven de miljard euro.

De verkopen namen in de eerste zes maanden van het jaar met zestien procent toe tot 1.002 miljoen euro. Onder de streep schreven de Duitsers een winst van 25 miljoen euro, zo blijkt uit de zojuist gepubliceerde financiële resultaten.

Zooplus heeft de wind mee. Het bedrijf profiteerde al van de gestage omslag van fysieke naar digitale retail die ook de wereld van de dierbenodigdheden raakt. Steeds meer Europeanen kopen spullen voor hun huisdier op internet. Tijdens de coronacrisis is de interesse in en aandacht voor huisdieren alleen maar toegenomen, zo signaleert het bedrijf. “Een interessante en groeiende markt”.

Naast premium merken verkoopt de winkel ook eigen merken. Daar realiseert het hogere marges mee. Die producten zijn goed voor zeventien procent van de omzet, twee procentpunten meer dan een jaar eerder.

De Duitsers stuurden altijd scherp op acquisitiekosten in verhouding tot de waarde die een klant op lange termijn oplevert en realiseren een retentieratio van boven de 95 procent. De marketingkosten liggen stabiel op circa 1,2 procent van de omzet.

Zooplus verdwijnt binnenkort mogelijk van de beurs. De Amerikaanse private-equity financier Hellman & Friedman heeft vorige week een bod van 3,5 miljard dollar op tafel gelegd. Het aandeel stond begon 2020 op 75 euro, nu op 391 euro.

Update 31-08-2021 13:21: In een eerdere versie van dit verhaal stond dat Zooplus een omzet van een half miljard realiseerde en tien miljoen winst. Dat was niet het halfjaar-, maar het kwartaalresultaat. Tekst gecorrigeerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond